כרוב ממולא נדיר
מאת: Tali Davidov, פורסם: 07/02/2019 | 11:08
תקציר המתכון:
מתכון מהפנט מהמם לכל ארוחה שתגנוב להצגה...
קטגוריה: אורז סוגת,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: בינוני
מרכיבים
למילוי הכרוב
-
1וחצי כוסות אורז שטוף
-
2 עגבניות
-
חצי חבילה פטרוזיליה
-
3 עלים בלבד סלרי
-
בצל גדול
-
2 שיני שום
-
2 כפות רסק
-
רבע כוס שמן
-
רבע כוס מיץ לימון סחוט
תבלינים
-
1 כף שטוחה מלח
-
1 כפית פלפל שחור
-
1כף מלאה פפריקה מתוקה
-
חצי כפית כורכום
-
1 כף מלאה מרק עוף.
-
קוצצים את הירקות של המילוי ,ותעגבניות מגרדים.
-
( אפשר את כל הירקות בבלנדר)
-
מרתיחים בסיר עמוק כרוב לבן ומקלפים כל פעם מה שהתרכך... וחוצים לחצי תעלה......
-
מסדרים בתחתית הסיר תפוח אדמה פרוס דק לעיגולים
-
ומעל שכבה עגבניות פרוסות
-
מסדרים תכרוב ממולאים בשכבות.
-
רוטב לממולאים
-
בקערה בנפרד 2 כוסות מים חמים מוסיפים
-
1 כפית מלח
-
1 כפית פלפל שחור
-
1 כף מרק עוף
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף סוכר
-
2 כפות רסק.
-
מערבבים הכל בקערה ושופכים מלמעלה על הממולאים ומבשלים כ30-40 דקות להבה בינונית אש נמוכה.
-

-
ולהניח צלחת זכוכית מעל הממולאים בסיר..
אופן הכנה
-
מרתיחים בסיר עמוק כרוב לבן ומקלפים כל פעם מה שהתרכך... וחוצים לחצי תעלה......
-
מסדרים בתחתית הסיר תפוח אדמה פרוס דק לעיגולים
-
ומעל שכבה עגבניות פרוסות
-
מסדרים תכרוב ממולאים בשכבות.
-
רוטב לממולאים
-
בקערה בנפרד 2 כוסות מים חמים מוסיפים
-
1 כפית מלח
-
1 כפית פלפל שחור
-
1 כף מרק עוף
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 כף סוכר
-
2 כפות רסק.
-
מערבבים הכל בקערה ושופכים מלמעלה על הממולאים ומבשלים כ30-40 דקות להבה בינונית אש נמוכה.
-

-
ולהניח צלחת זכוכית מעל הממולאים בסיר..