לןגן

מרק חרירה בתיבול ל"יום כיפור" או מרק חרירה בתיבול "פיקנטי הורס" של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 07/02/2019 | 08:14
מרק חרירה בתיבול ל"יום כיפור" או מרק חרירה בתיבול "פיקנטי הורס" של סבתא לאה

תקציר המתכון: ללקק ת'אצבעות, אחד המרקים הכי מדהימים שיש, מרק עשיר, בריא, טעים במיוחד לימים חורפיים.

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. הכנת המרק ...

  2. בסיר גדול מחממים שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה

  3. מוסיפים את העגבניות ואת כל הירוקים (סלרי, פטרוזיליה, כוסברה) וממשיכים לטגן עוד 2 דקות

  4. מוסיפים את העדשים והחומוס התבלינים וממשיכים לערבב עוד כדקה

  5. יוצקים את המים הרותחים עד לגובה הרצוי

  6. מביאים לרתיחה מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-45 דקות, זה הזמן לטעום את המרק ואם יש צורך לשפר טעמים

  7. לאחר כ-45 דקות מוסיפים את האטריות וממשיכים לבשל על להבה נמוכה 10 דקות נוספות

  8. לאחר 10 דקות מערבבים היטב את הקמח עם המים עד לתערובת אחידה ומוסיפים לסיר כדי להסמיך את המרק, ממשיכים לבשל עוד 10 דקות נוספות על להבה נמוכה ומגישים חם

  9. אצלנו בבית אוהבים לסחוט את הלימון ישירות לצלחת לפי הטעם של כל אחד האישי

  10. זהו מוכן! ממליצה בחום מרק בריא, מנצח, מעולה, מנחם, משביע במיוחד לימים קרים וחורפיים

  11. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה