מרק חרירה בתיבול ל"יום כיפור" או מרק חרירה בתיבול "פיקנטי הורס" של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 07/02/2019 | 08:14
תקציר המתכון:
ללקק ת'אצבעות, אחד המרקים הכי מדהימים שיש, מרק עשיר, בריא, טעים במיוחד לימים חורפיים.
קטגוריה: מרקים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
ממליצה להשתמש בסיר למרק גבוה עם מכסה, קוטר 28.
-
למרק ...
-
4 כפות שמן קנולה או 4 כפות שמן זית, מה שאוהבים.
-
2 בצלים בינוניים קלופים קצוצים דק.
-
4 עגבניות גדולות חתוכות לקוביות בינוניות.
-
2 שיני שום קצוצים דק.
-
3 גבעולי סלרי, כולל העלים קצוצים דק.
-
חופן פטרוזיליה קצוצה.
-
חופן כוסברה קצוצה.
-
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס שטופים ומסוננים היטב או 1/2 שקית גרגירי חומוס קפואים.
-
1 כוס עדשים חומות או ירוקות שטופות היטב, מושרים שעה במים פושרים.
-
1/2 כוס עדשים כתומות, שטופות היטב ומסוננות.
-
1/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי.
-
1/2 כוס אטריות דקות למרק, רגישים לגלוטן שימו אטריות דקות ללא גלוטן, מה שאוהבים.
-
אופציה 1 - תבלינים למרק שבושל ל"יום כיפור" ...
-
1 כף אבקת מרק עוף פרווה ללא מונוסודיום גלוטמט או החליפו ב-1 כפית מלח, מה שאוהבים
-
1 כפית גדושה כורכום.
-
1/2 כפית כמון טחון.
-
1/2 כפית פלפל שחור.
-
אופציה 2 - תבלינים ל"מרק פיקנטי והורס" ...
-
1 כף מרק עוף ללא מונוסודיום גלוטמט או החליפו ב-1 כפית מלח, מה שאוהבים
-
1 כפית כמון טחון.
-
1 כפית גדושה כורכום.
-
1 כפית פלפל שחור.
-
1/2 כפית מלח.
-
1/2 כפית פפריקה חריפה (לאוהבי החריף).
-
מיץ לימון סחוט טרי מלימון אחד.
-
2 ליטר מים רותחים.
אופן הכנה
-
הכנת המרק ...
-
בסיר גדול מחממים שמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה
-
מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן עוד 3 דקות
-
מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה נוספת
-
יוצקים מעל ליטר מים רותחים ומערבבים היטב
-
מוסיפים את גבעולי הסלרי, פטרוזיליה, כוסברה, גרגירי חומוס, עדשים חומות, עדשים כתומות ומערבבים היטב
-
מוסיפים את התבלינים שבחרתם למרק ל"יום כיפור" או התבלינים שבחרתם למרק "פיקנטי" ועוד ליטר מים רותחים ומערבבים היטב, מביאים לרתיחה מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים 45 דקות או עד שהחומוס והעדשים מתרככות.
-
סוחטים לימון ומוסיפים למרק החם, מוסיפים את האטריות הדקות למרק ומבשלים במשך 10 דקות נוספות, טועמים, מתקנים תיבול ומגישים
-
זהו מוכן! ממליצה בחום מרק בריא, מנצח, מעולה, מנחם, משביע במיוחד לימים קרים וחורפיים
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה