לןגן

דובוני אכפתלי

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 05/07/2015 | 04:24
דובוני אכפתלי

תקציר המתכון: דובוני אכפתלי... איזה כייף היה להכין עם מיי...

קטגוריה: לילדים, מספר מנות: 1, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשטוף את האורז היטב היטב במים קרים להוסיף לסיר בינוני עם המים להביא לרתיחה ואזה להנמיך ללהבה הכי נמוכה שיש לכסות ולבשל ל20 דקות או עד שהמים יתאדו לגמרי לא לפתוח את המכסה בזמן הבישול לחכות 10 דקות וא להוריד את המכסה להעביר לקערה מזכוכית או פלסטיק להוסיף את החומץ ולערבב עם כף עץ או מרית להוסיף את רוטב הסויה ולערבב *** לא להשתמש בקערה מאלומיניום או עירבוב בכף רגילה ( מתכת) להניח בצד

  2. במחבת טפלון להוסיף שמן קנולה על להבה בינונית לטרוף את הביצים כמעה ולשפוך במחבת ל-2 דקות בזמן שהחביתה מתבשלת לסדר את עלי הפטרוזיליה מעל במעגל בעדינות להפוך את החביתה לצד השני לדקה להוריד מהאש ולהשאיר את החביתה במחבת להתקרר

  3. לקחת צלחת גדולה שטוחה רצוי לבנה ( נראה יותר מרשים) לקחת קערית קטנה עגולה ( חצי גורן) לשטח 2 חצאים ולחבר ביחד לכדור

  4. לעצב מהאצת ים את המשולש והעיניים לחתוך עיגולים קטנים לחוטם והאוזניים מהגבינה הלבנה לעצב סמיכות מהגבינה הנותרת לעצב מהאורז 2 חצאים לאוזניים לעצב את היד מהאורז את שאר האורז להניח באמצע הצלחת בתור גוף הדובי לשלב את כל החלקים לפי התמונה

  5. בהצלחה וים של כייף עם הילדודס