תקציר המתכון: מנה חגיגית וטעימההה
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
טיפול בנתח הרוסטביף :
נשמן את הרוסטביף עם שמן זית עיסוי טוב ,נחמם מחבת ,נצרוב 2 דקות מכל הצדדים .
נמלא סיר במים עם בצל שלם,עלי דפנה,פ.שחור גרוס,פ.אנגלי רבע כפית כורכום וגבעול כולל עלים של סלרי ,נרתיח את הנתח לשעה ,נוציא אותו מהנוזלים ,נצנן לחצי שעה
ואז נחרוץ פסים בנתח לא עד הסוף ,כעת נכניס את הנתח לקערה ,נשפוך עליו את היין ונשרה אותו במקרר ביין לילה שלם אחרי כמה שעות במקרר תהפכו אותו לצד שני על מנת שהיין יחדור לתוכו כל הלילה .
* את הציר בשר שהרתחנו ניתן לסנן היטב ולשמור את הנוזלים ולהשתמש בהם לבישול הבשר במקום מים !!
להכנת הרוטב :
בסיר שטוח ורחב נטגן בצל קצוץ גדול עם רבע כוס שמן עד להזהבה ,נוסיף את השיני שום ואת הסילאן ,נערבב לדקה ,נוסיף את הכורכום והפפריקה ,נערבב לפתיחת תבלינים.
כעת נוסיף את הגזר הסלרי ואת האבקת צלי בשר מהול בכוס מים רותחים ועוד כוס מים או כוס מהציר שהרתחנו ,נוסיף את הערמונים הכוסברה ושאר התיבול ( עדיין לא להוסיף את הפטריות ) ,נניח את גוש הבשר במרכז הסיר ונשפוך עליו את היין שנותר בקערה !!
נבשל להבה נמוכה מאוד כ שעה וחצי שעתיים !! מידי פעם להשקות את הבשר ברוטב !
שלב הכנסת הפטריות הטריות הוא ברבע שעה האחרונה לבישול ,אם השתמשתם בפטריות מקופסא תכניסו לסיר מתחילת התהליך !!
בהצלחה אילנית בניזרי 💜