לןגן

קוקילידה

מאת: חיה רוזנצוויג, פורסם: 04/07/2015 | 12:25
קוקילידה

תקציר המתכון: אם בא לכם להפתיע את האורחים בקינוח קליל ומהיר שיגרוף הרבה מחמאות :)

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קוקילידה תוצרת בית - אופן הכנה: מחממים תנור ל-180 מעלות. מכינים את העוגיות: מעבדים חמאה וסוכר במהירות בינונית במיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת קרמית ואוורירית. (אני אוהבת להמיר את החמאה בשמן מטעמי בריאות) מנפים יחד קמח, קקאו, אבקת סודה ומלח בקערה נפרדת. מנמיכים את מהירות המיקסר למינימום, ומוסיפים לסירוגין את החומרים היבשים והרוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בתערובת הקמח). מעבדים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים כדורים מהתערובת בעזרת כף גלידה קפיצית באופן מרווח מאוד בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים 12-10 דקות, עד שהעוגיות תפוחות וסדוקות, וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים רכים). היזהרו מאפיית יתר - העוגיות אמורות להישאר רכות ועוגתיות. מצננים ומפרידים את העוגיות מנייר האפייה בעזרת מרית. רכיבים ומגישים: מניחים במרכז עוגייה (על צידה השטוח) כף נדיבה של גלידה. מכסים בעוגייה נוספת ומהדקים קלות, עד שהגלידה משתטחת על כל פני העוגייה. מגישים מיד.