עוגת טו בשבט לכל ימות השנה
מאת: אורית לוי, פורסם: 24/01/2019 | 10:54
תקציר המתכון:
טעימה, קלה, קריספית מבחוץ ורכה מבפנים
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
מספיק לתבנית אינגליש קייק עמוקה או שתי תבניות אינגליש קייק חד פעמיות
-
שליש כוס צימוקים בהירים
-
שליש כוס צימוקים כהים
-
1 כוס אגוזי מלך שבורים
-
1 כוס פירות יבשים חתוכים קטן (אני שמתי פפאיה ומשמשים )
-
אפשרי - שליש כוס שוקולד צ'יפס
-
200 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות
-
1 כוס חד פעמית לשתייה חמה של סוכר (אפשרי גם דמררה)
-
חצי כפית מלח
-
1 שקית סוכר וניל קטנה
-
1 כפית תמצית וניל
-
קליפה מגורדת מתפוז אחד
-
4 ביצים
-
3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + שקית אחת אבקת אפייה)
-
חצי מיכל שמנת מתוקה (120 מ''ל)
-
שקדים מולבנים פרוסים לקישוט
לרוטב
-
חצי כוס מים
-
חצי כוס סוכר
-
1 כף תמצית רום או ברנדי
אופן הכנה
-
לחמם תנור ל- 160 מעלות.
-
במיקסר עם וו גיטרה לערבב את החמאה, סוכר, סוכר וניל, מלח, תמצית וניל וקליפת תפוז עד קבלת מעין בצק.
-
להוסיף את הביצים בהדרגה.
-
להוסיף את הקמח ואת השמנת מתוקה בהדרגה. לעבד עוד מעט עד קבלת תערובת אחידה.
-
להוסיף ידני לקערה את הפירות היבשים ולערבב היטב.
-
לצקת את התערובת לתבנית המשומנת וליישר. לפזר למעלה את השקדים.
-
להכניס לתנור לכ- 50 דק' עד שהשקדים מזהיבים ונועצים קיסם שיוצא יבש.
-
כשהעוגה יוצאת מהתנור חמה לזלף את הרוטב החם על השקדים.