תקציר המתכון: אמלא ואבלא 🤣
קטגוריה: בשר, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
ראשית בקערה קטנה נשים את הדבש,שמן זית,תבלין פלדלפיה נערבב היטב ,נעסה את הבשר טוב טוב עם "המשחה" שהכנו
ממש עיסוי טוב ,כעת נפזר על הבשר פ.שחור גרוס .
כעת נחמם מחבת עם טיפה שמן זית ,בלהבה נמוכה נטגן את הגוש בשר 3 דקות מכל צד !
נצנן לרבע שעה ,
נחתוך בסכין לא עד הסוף את הבשר כ 4 חתכים נדחוף בפנים את השיני שום ונפזר מלח גס מלפנים ומאחור !
נחמם תנור ל 250 מעלות
במדף ראשון נכניס תבנית תנור עם מים ( על מנת שהשומן ינזל לתוך התבנית) מעל התבנית מים
נניח רשת תנור ועל הרשת נניח את הבשר !
כעבור רבע שעה נוריד חום ל 160 מעלות ,אני אוהבת עשוי היטב ,הבדיקה שלי לדעת אם מוכן ,נועצת סכין אם חודרת ללא התנגדות זה מוכן !! לקראת סיום מזגגת שוב כפית דבש לעוד 5 דקות בתנור !
במידה ואתם רואים שהבשר נחרך מלמעלה תניחו עליו נייר כסף למנוע יובש בחלק העליון של הבשר ותמשיכו לאפות עד שמוכן .לקח לי בערך שעה וחצי שעתיים .
רק בזמן שהבשר מתקרר פורסים לפרוסות דקות !