לןגן

מוס שוקולד מריר במילוי מוס וניל שוקולד לבן בציפוי גלסאז'

מאת: ג'קלין פדלון, פורסם: 21/01/2019 | 04:21
מוס שוקולד מריר במילוי מוס וניל שוקולד לבן  בציפוי גלסאז'

תקציר המתכון: כל מילה😋😋😋😋😋😋

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מצרכים הדרושים לתחתית

מצרכים הדרושים לגלסאז'

אופן הכנה

  1. אופן ההכנת המלית וניל

  2. 1)מערבבים את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל10 דקות

  3. שמים על הגז את החלמונים שמנת המתוקה חלב וסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת טפרטורת

  4. של 82 מעלות🌡

  5. 2)שופכים את התערובת על השוקולד ומערבבים עם מיקסר מוט עד לקבלת מרקם חלק

  6. וממיסים את הג'לטין 10 שניות במיקרוגל ומוסיפים אותה

  7. 3) שופכים את התערובת לרינג מרופד בניילון נצמד בקוטר 18 ס"מ ומכניסים למקפיא להקפאה מלאה

  8. 4)אופן הכנת הגלסאז':

  9. מערבבים בכוס את הג'לטין עם המים ושמים בצד ל 10 דקות

  10. 5)שמים בכלי גבוה שוקולד לבן וחלב מרוכז

  11. 6) מביאים לרתיחה את הגלוקוזה מים וסוכר ומבשלים תוך כדי ערבוב עד לקבלת טפרטורת של 103 מעלות 🌡

  12. 7)שופכים את הנוזל רותח על השוקולד וחלב מרוכז ומערבבים עם מיקסר מוט מבלי להרים את המכשיר למנוע למנוע בועות אוויר

  13. 8)ממיסים את הג'לטין במיקרוגל ל 10 שניות ומוסיפים אותה לתערובת הגבינות וערבוב האחרון, שופכים לכלי זכוכית מכסים בניילון נצמד מכניסים למקרר לכמה שעות טובות אבל מומלץ ללילה שלם

  14. 9) אופן ההכנה התחתית

  15. שמים בקערה את לפירורי ביסקוויטים מוסיפים אבקת סוכר שופכים את החמאה מומסת ומערבבים היטב

  16. 10 ) מסדרים שקף סביב לרינג בקוטר 24 ס"מ ויוצקים את הפירורי ביסקוויטים ומהדקים מכניסים למקפיא להקפאה מלאה

  17. 11)אופן ההכנת המוס

  18. מערבבים 14 גרם ג'לטין עם 1/4 כוס מים ושמים בצד ל 10 דקות

  19. 12) שופכים לקערת שמנות המתוקות פודינג וניל וחלב מקציפים עד לקבלת קצף יציב

  20. מאוד

  21. 13) ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות מערבבים ומוסיפים לקצפת ומערבבים היטב ממיסים את הג'לטין ומוסיפים גם ושוב מערבבים בעדינות תמיד

  22. 14) יוצקים חצי תערובת של מוס על התחתית ומחלצים את המלית הקפוא ומניחים אותה במרכז ולוחצים קלות ושופכים את החצי השני מיישרים מכניסים למקפיא להקפאה מלאה

  23. 15)ציפוי גלסאז' וקישוט :

  24. ציפוי גלסאז'

  25. ממיסים את הגלסאז' במיקרוגל בפולסים קצרים של 30 שניות עד

  26. המסה מלאה

  27. שמים בצד עד לקבלת טפרטורה של 32 מעלות

  28. 16)מחלצים את העוגה הקפוא אבל לא לפני שהגלסאז' מגיע ל 32 מעלות כי תזכרו העוגה צריכה להיות קפואה לגמרי

  29. שמים אותה על כלי כלשהו ומתחת שמים מגש ושופכים את הגלסאז' מהדפנות על המרכז ומקשטים השמיים הם הגבול

  30. בהצלחה

  31. .