לןגן

קעק שומשום לבנוני (עוגיות כעכים מלוחות) של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 20/01/2019 | 05:15
קעק שומשום לבנוני (עוגיות כעכים מלוחות) של סבתא לאה

תקציר המתכון: קעק שומשום, עוגיות מלוחות, פריכות, נחטפות, קלות להכנה, למה לקנות כלום עבודה, מתכון בטוח.

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לבצק

לציפוי

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק...

  2. בקערת המיקסר עם וו לישה שמים את הקמח, השמרים היבשים, הסוכר ומערבבים בעזרת כף

  3. מוסיפים את המלח, הינסון, המחמאה או הנטורינה או החמאה (כאמור מה שאוהבים) מים ולשים על מהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד כ-10 דקות (אפשר ללוש גם בעזרת הידיים)

  4. לאחר כ-10 דקות של לישה, קורצים חתיכה קטנה של בצק ובודקים אם הבצק הגיע למרקם הנכון, לפעמים יש צורך להוסיף מעט מים ואז ממשיכים ללוש עוד 3-4 דקות

  5. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר, לשים בעזרת הידיים עד לקבלת בצק אחיד רך ונעים לעבודה, יוצרים כדור גדול, מעבירים לקערה, מכסים בניילון נצמד או במגבת מטבח נקייה ונותנים לבצק לתפוח כשעה או עד הכפלתו

  6. הכנת הקעק...

  7. יוצרים כדורים קטנים, מגלגלים לנחש בערך בגודל 10 ס"מ, סוגרים ומהדקים לטבעת בלחיצה בחיבור

  8. מכינים קערית עם ביצה טרופה מעורבבת עם קורט מלח וקערה עם שומשום בנדיבות, טובלים כל עוגייה (קעק) בביצה הטרופה ומיד בשומשום (עד חצי גובה ככה שפני העוגייה יצופו היטב בשומשום)

  9. מניחים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 1 ס"מ וחצי כשהצד המצופה בשומשום כלפי מעלה

  10. מכסים את התבניות בניילון נצמד או במגבת מטבח ונותנים לעוגיות (קעק) לתפוח בערך חצי שעה או עד הכפלת גודלן

  11. מחממים תנור אפיה ל-200 מעלות טורבו

  12. מכניסים את התבניות לתוך התנור ואופים כ-15 דקות בטמפרטורת של 200 מעלות טורבו עד שרואים שהעוגיות (קעק) התנפחו

  13. מורידים את טמפרטורת התנור ל-150 מעלות טורבו וממשיכים לאפות עוד 15-20 דקות עד שהעוגיות (קעק) תפוחות ומזהיבות מעט

  14. מקררים ושומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר (כשבועיים)

  15. זהו מוכן! קלי קלות, מבטיחה לכם שהם לא יישארו זמן רב בצנצנת

  16. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה