לןגן

ממולאים ברוטב עגבניות

מאת: נדא , פורסם: 17/01/2019 | 21:13
ממולאים ברוטב עגבניות

תקציר המתכון: פלפל אדום, קישוא וחציל קטן הכל ממולא באורז אדום עם בשר טחון, ורוטב אדום ממש טעים , טעם של פעם . מתכון ע״י סבתא שלי

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לאורז

לבשר

לממולאים

לרוטב

אופן הכנה

  1. מכינים את הממולאים : בסכין מקדחת לממולאים חותכים את הקישואים והחצילים, בעדינות שלא יתפרק. חותכים את הפלפלים מלמעלה, ושומרים את הראש לאחר כך.

  2. האורז : מרטיבים את האורז ומוציאים את המים, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים , שמים בצד

  3. הבשר הטחון : חותכים את הפטרוזליה והבצל

  4. מוסיפים עם כל התבלינים לבשר

  5. במחבת עם שמן מטגנים את הבשר עד שנהיה מוכן ,שזה מוכן מוסיפים את הבשר לאורז ומערבבים . שמים בצד ואז מכינים את הרוטב ,

  6. הרוטב: מרתיחים חצי קומקום מים

  7. מוסיפים בקערה את הרסק עגבניות ושאר התבלינים עם המים ומערבבים כדי שלא יהיה גושים.

  8. מכינים את הסיר: חותכים את התפוח אדמה שיהיה שכבת בסיס ממלאים טיפה יותר מחצי את כל הממולאים באורז עם הבשר . סוגרים את הפלפלים האדומים עם הראש שלהם, את הקישואים והחצילים סוגרים בעגבנייה . מסדרים יפה בסיר ,חשוב שהפתח של הירקות ישארו כלפי מעלה .

  9. מוסיפים את הרוטב ואז אם יש צורך מוסיפים עוד מים עד שהכל מכוסה במים (לא מעל הירקות ,ממש עד הקצה,זה בסדר אם נשאר קצה מהירקות שהם לא מכוסים במים ) ,מכסים במכסה סגור . על אף בנונית לבשל עד שנהיה מוכן

  10. בתיאבון .

  11. ***הערות***

  12. אישית אני אוהבת את זה ככה .כל אחד יכול לשנות את המתכון לפי טעם ולהוסיף או להסיר מרכיבים..