תקציר המתכון: פלפל אדום, קישוא וחציל קטן הכל ממולא באורז אדום עם בשר טחון, ורוטב אדום ממש טעים , טעם של פעם . מתכון ע״י סבתא שלי
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
מכינים את הממולאים : בסכין מקדחת לממולאים חותכים את הקישואים והחצילים, בעדינות שלא יתפרק. חותכים את הפלפלים מלמעלה, ושומרים את הראש לאחר כך.
האורז : מרטיבים את האורז ומוציאים את המים, מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים , שמים בצד
הבשר הטחון : חותכים את הפטרוזליה והבצל
מוסיפים עם כל התבלינים לבשר
במחבת עם שמן מטגנים את הבשר עד שנהיה מוכן ,שזה מוכן מוסיפים את הבשר לאורז ומערבבים . שמים בצד ואז מכינים את הרוטב ,
הרוטב: מרתיחים חצי קומקום מים
מוסיפים בקערה את הרסק עגבניות ושאר התבלינים עם המים ומערבבים כדי שלא יהיה גושים.
מכינים את הסיר: חותכים את התפוח אדמה שיהיה שכבת בסיס ממלאים טיפה יותר מחצי את כל הממולאים באורז עם הבשר . סוגרים את הפלפלים האדומים עם הראש שלהם, את הקישואים והחצילים סוגרים בעגבנייה . מסדרים יפה בסיר ,חשוב שהפתח של הירקות ישארו כלפי מעלה .
מוסיפים את הרוטב ואז אם יש צורך מוסיפים עוד מים עד שהכל מכוסה במים (לא מעל הירקות ,ממש עד הקצה,זה בסדר אם נשאר קצה מהירקות שהם לא מכוסים במים ) ,מכסים במכסה סגור . על אף בנונית לבשל עד שנהיה מוכן
בתיאבון .
***הערות***
אישית אני אוהבת את זה ככה .כל אחד יכול לשנות את המתכון לפי טעם ולהוסיף או להסיר מרכיבים..