קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
מחממים בסיר גדול על להבה בינונית את השמן ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים את השום לטיגון ומטגנים עוד דקה או שתיים עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים את כל הירקות, מערבבים ומטגנים - מאדים, תוך ערבוב מידי פעם, 5 דקות.
מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, הפלפל, המלח, הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה 20-25 דקות עד שכל הירקות מתרככים.
טועמים ומשפרים תיבול, מוסיפים למרק את גרגרי החומוס (אם המרק סמיך מידי מוסיפים מעט מים רותחים) וממשיכים לבשל עוד כ-20 דקות. יוצקים לקערות ומגישים ומתענגים.