לןגן

פרעצל

מאת: שרה יוסף, פורסם: 13/01/2019 | 07:50
פרעצל

תקציר המתכון: קשה בחוץ רך מבפנים

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה שמרים סוכר וכוס מים פושרים ולהמתין רבע שעה

  2. להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק נעים שלא יהיה רך מדי להתפיח שעה בערך ללוש ושוב התפתחה

  3. אפשר להכניס את הבצק ללילה למקרר ואז להכין עם מים מהברז

  4. לחלק את הבצק ל16 או פחות תלוי מה הגודל שאתם רוצים

  5. לתת לנוח רבע שעה לעשות נחש ארוך ולעשות צורה של בייגלה

  6. להרתיח סיר עם מים , סודה לשתיה ודבש כשרותח לקחת בייגלה. לתבול כמה שניות להוציא להניח בתבנית על נייר אפיה למרוח ביצה עם שומשום או זעתר לחמם תנור 200 מעלות ולאפות עד לקבלת צבע חום יפה חצי שעה בערך

  7. להוציא מהתנור ולקרר על רשת

  8. אם רוצים ציפוי שוקולד

  9. להמיס 50 גרם חמאה עם 100 גרם שוקולד וכפית דבש לערבב

  10. לתבול את הבייגלה ולפזר סוכריות