תקציר המתכון: תוסיפו רוטב פטריות מנה מושש מנה מקורית שלי
קטגוריה: ראשונות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
הכנת המלית :
לטגן בכף שמן בצל קטן קצוץ עד שנהיה שקוף להוסיף את הסילאן ולטגן עד לשינוי צבע חום ,להניח בצד לצינון
לקחת את העגבניות שרי ,לקלות במחבת חמה או בתנור לקלף את הקליפה לסחוט נוזלים ולחתוך לקוביות לערבב את כל המרכיבים בבשר הטחון כולל הבצל והעגבניות לערבב היטב ,להכניס למקרר לחצי שעה !
טיפול בתפו"א:
לשטוף היטב את התפוחי אדמה
לחצות לשניים ,להרתיח בסיר עם מים מרגע הבעבוע כ 5 דקות
לסנן נוזלים אם התפוחי אדמה גדולים תרתיחו יותר זמן ,בעזרת סכין להוציא את הליבה ( התכולה ) של התפו"א בכדי להשאיר מקום למילוי ,כעת נמלא בנדיבות כל תפו"א מהבשר ונהדק היטב .
ניקח תבנית תנור נרפד בנייר אפייה ,נבריש על הנייר שמן זית,נפזר מלח גס על כל התבנית
בערך כף
נניח את התפו"א נבריש אותם מסביב בשמן זית ומלח גס
ניתן להוסיף טימין ורוזמרין יבש
נכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ,אין צורך לכסות !! בערך חצי שעה זה מוכן ,עד שנועצים סכין והתפו"א התרכך !
נוסיף רוטב פטריות ( המלצה)
מנה שנוצרה ברגע טעימה ברמות !!
להכנת הרוטב פטריות
לטגן עם מעט שמן בצל עד לשקיפות ,להוסיף חצי גמבה חתוכה לקוביות קטנות,לטגן כמה דקות
להוסיף חצי כפית כורכום שטוחה ולערבב,להוסיף פטריות חתוכות ,חופן פטרוזליה קצוצה טרייה ,כפית פטרוזליה יבשה ,פלפל שחור גרוס
כפית אבקת מרק עוף פרווה ,כף קמח גדושה בכוס מים קרים מעורבבת היטב למניעת גושים ,להוסיף לסיר ולערבב ועוד כוס מים
לבשל כ 20 דקות תוך כדי בחישה בהצלחה אילנית בניזרי