לןגן

מרק עצם תימני

מאת: איציק שלמה, פורסם: 07/01/2019 | 10:16
מרק עצם תימני

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר נקי להרתיח מים ובזמן שהמים מבעבעים אז שמים את הכורעי והבשר עם 2 עלי הסלרי ולשפוך את המים ריח לא הכי נעים, לא להיבהל- זה בסדר) בעדינות עם הכורעי שלא יתפרק.

  2. בכלל, במהלך הבישול לא "לשחק" עם העצם, לא להפוך למשל כדי שלא תיפרד מהבשר שסביבה.

  3. להוסיף:

  4. את חתיכות הכורעי (העצמות)והבשר (שוב, להרים בעדינות את הכורעי , כל הקטע שיישאר די צמוד לעצם ).

  5. להוסיף את השום ולתבל לפי הטעם . 1 כף כורכום

  6. 2 כף חוויאג' מרק.

  7. כ-2 כף מרק עוף.

  8. 1 כפית פלפל שחור.

  9. בכל מקרה, לטעום ולתקן תיבול לפי הטעם האישי.

  10. להוסיף בצל יבש חתוך ל-4 .

  11. חשוב מאוד:

  12. כמות המים בסיר במהלך הבישול צריכה להיות כזו בגובה הבשר אבל לא יותר מדי אחרת יצא מרק נוזלי, זה צריך לצאת יותר כמו רוטב עשיר שמלווה את הבשר.

  13. אחרי שעשינו כל זאת, אפשר להוסיף תפ"א למי שאוהב (אצלנו מכינים בנפרד)

  14. והמשך הבישול יכול להיות על הגז, בתנור או על הפלטה.

  15. על הגז:

  16. אש מאוד נמוכה עד שהבשר רך רך ונשאר רוטב סמיך. להקפיד להוסיף מים כדי שלא יתייבש לגמרי.

  17. בתנור: 160-170 מעלות, מכוסה כ-3-4 שעות עד שמוכן.

  18. זה מוכן שנראה כאילו מה שיש מסביב לעצם נפרד ממנה