לןגן

מרק עדשים מנחם טעים של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 06/01/2019 | 18:34
מרק עדשים מנחם טעים של סבתא לאה

תקציר המתכון: מרק מנחם, משביע, טעים, בריא, עשיר בברזל ובחלבון משלושה סוגי עדשים, שחורות, כתומות, ירוקות, מתכון בטוח, מהיר להכנה, כל אחד יכול.

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן עד שהוא הופך לשקוף

  2. מוסיפים את השום ומטגנים 2 דקות נוספות

  3. מוסיפים את קוביות הגזר, קוביות הדלעת, העדשים השחורות, כתומות, ירוקות ומטגנים עוד 2 דקות נוספות

  4. מוסיפים את המים הרותחים התבלינים (אבקת מרק העוף, כמון, כורכום, פלפל שחור, כוסברה טחונה, שבבי צ'ילי) ומביאים לרתיחה

  5. מורידים ללהבה בינונית-נמוכה מכסים עם מכסה הסיר ומבשלים 35-45 דקות עד שהעדשים מתרככות, מוסיפים את המלח כאמור 5 דקות לפני שסוגרים את הלהבה, טועמים, משפרים טעמים ומגישים מיד

  6. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה