עוגת דרוע /דוחן
מאת: שרה יוסף, פורסם: 05/01/2019 | 11:02
תקציר המתכון:
רכה וטעימה
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
4ביצים גודל לארג
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1/2 כוס סוכר חום
-
1 סוכר וניל
-
1כוס מיץ תפוזים טרי
-
גרידת תפוז ומעט גרידת לימון
-
1 כוס אגוזים טחונים גס או שקדים
-
1/4 כוס צימוקים לבנים
-
2 כפות ממרח תמרים
-
3/4 כוס שמן
-
1 כפית אניס טחון
-
1 וחצי כוסות דרוע טחון מנופה
-
1/2 כוס קמח רגיל מנופה
-
1 אבקת אפיה
-
1/2 כפית סודה לשתיה
-
1/4 כוס מים מהברז
-
לקישוט
-
6 יחידות תמרים מגהול
-
1/2 כוס אגוזים שלמים
-
1/4 כוס שומשום
-
הכל בכוס חד פעמי שתיה חמה
אופן הכנה
-
לשים לפי הסדר המתכון ולערבב הכל יחד
-
לשמן תבנית מעט שמן ולפזר מעט סוכר להוסיף את הבלילה
-
לסדר מעל את התמרים והאגוזים
-
וניל לפזר שומשום
-
לחמם תנור 180 מעלות ולאפות בערך 35 דקות לבדוק עם סכין כשמוכן להוציא מהתנור ולתת להתקרר
-
אני אפיתי בתבנית ביר פלא
-
אפשר בתבנית פיירקס מרובעת או 24
-
בהצלחה