קציצות עוף עם ערמונים ופטריות ברוטב פיקנטי
מאת: סוניה סאני בן הרוש, פורסם: 03/01/2019 | 21:34
תקציר המתכון:
מתכון מעלףףףף לאוהבי הפיקנטי והחריף, קציצות עוף מעלפות ברוטב שיטריף לכן את החושים
קטגוריה: עוף,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר בשרי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
קציצות עוף עם פטריות וערמונים ברוטב פיקנטי משגע😍😍
-
❤סוניה סאני בן הרוש❤
מצרכים לקציצות
-
חצי קילו חזה עוף טחון,
-
3 כפות גדושות של פירורי לחם מוזהבים
-
1 ביצה
-
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
-
1 בצל מגורד בפומפיה גסה וסחוט מנוזלים
-
1 תפו"א קטן מגורד בפומפיה דקה וסחוט מנוזלים
-
2 שיני שום כתושות
-
חופן כוסברה ופטרוזליה קצוצים
-
רבע כפית מלח
-
רבע כפית פלפל שחור גרוס
-
רבע כפית בהרט
-
רבע כפית פפריקה מתוקה
-
מעט כורכום
-
קורט קינמון
-
לעבד הכל יחד היטב ולהכניס למקרר לשעה לספיגת טעמים והתייצבות.
מצרכים לרוטב
-
1 בצל גדול חתוך לקוביות
-
4 כפות שמן קנולה
-
1 סלסלת פטריות שמפניון חתוכות לפרוסות
-
2 שקיות של ערמונים קלופים וקלויים
-
1 כפית פפריקה
-
חצי כפית כרכום
-
חצי כף מרק עוף
-
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
-
רבע כפית תבלין צ'ילי גרוס
-
1 כף רוטב סויה בסגנון סיני
-
1 כף רוטב צ'ילי
-
3 יח' פלפל צ'ילי יבש חריף(סודניה)
-
2 כוסות מים רותחים( כוס גדולה עם ידית 240 מ"ל)
אופן הכנה
-
אופן ההכנה:
-
לטגן את הבצל עם 4 כפות שמן עד להזהבה.
-
מוסיפים את הפטריות והערמונים וממשיכים לטגן כ-2 דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים, מוסיפים רוטב סויה וצילי ומערבבים. לאחר שכל התבלינים נפתחו והתאחדו מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה .
-
יוצרים קציצות עגולות עם ידיים רטובות ומשטחים טיפה ומכניסים לסיר( אני מכינה את הקציצות לאחר ששמתי את הבצל לטיגון, ככה כשהרוטב ירתח ישר שמים את כל הקציצות).
-
מבשלים עם מכסה בלהבה בנונית בערך חצי שעה 40 דקות או עד לצמצום הנוזלים ולקבלת רוטב קצת סמיך.
-
יוצא פשוט מעדןןןןן😍😍😍
-
בהצלחה ובתאבון סוניה סאני בן הרוש❤