לןגן

חיתוכיות לימון

מאת: עינב מרגלית, פורסם: 02/01/2019 | 13:43
חיתוכיות לימון

תקציר המתכון: קינוח לימוני , קל להכנה וטעים. (בהשראת the pioneer woman)

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

אופן הכנה

  1. לבצק:

  2. מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית (לשמן טוב עם חמאה)

  3. מערבבים ביחד : קמח, סוכר ומלח (של הבצק), מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהכל אחיד ובצורת פירורים

  4. לוחצים עם האצבעות את הבצק לתבנית המשומנת באופן שווה ומכניסים לתנור ל כ-20 דקות עד שמזהיב בקצוות

  5. למילוי:

  6. מערבבים את הסוכר והקמח (של המילוי), שוברים לבפנים את הביצים ומערבבים טוב עד שזה אחיד

  7. מגרדים את הקליפה של הלימונים שתהיה ערימה יפה (מגורד על הפומפיה עם החורים הקטנים) ולסחוט טוב עד הטיפה האחרונה (לפני הסחיטה אפשר לעבור על הלימונים עם מערוך כדי לשחרר את המיץ)

  8. מוסיפים מיץ לימון והקליפה המגורדת לתערובת הביצים ומערבבים עד שזה אחיד

  9. שופכים על הבצק שיצא מהתנור, להשתדל שיהיה אחיד, מחזירים לתנור לעוד 20 דקות

  10. לאחר שהחיתוכיות מוכנות ומתקררות קצת, מעבירים למקרר לשעתיים (אם אפשר עדיף יותר)

  11. מפזרים אבקת סוכר, חותכים לריבועים לפני הגשה

  12. ובתיאבון :)