לןגן

כדורי עוף ברוטב עגבניות

מאת: מורן תורג׳מן, פורסם: 31/12/2018 | 11:04
כדורי עוף ברוטב עגבניות

תקציר המתכון: כדורי עוף רכים ברוטב, מוגש על פסטה

קטגוריה: עוף, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקציצות

לרוטב העגבניות

אופן הכנה

  1. לתערובת הקציצות- 800 גרם עוף טחון, כוסברה, פטרוזליה ועלי כרפס קצוצים, בצל אחד קצוץ, כפית שום כתוש, כפית וחצי בהרט, פלפל שחור, מלח, רבע כפית מרק עוף, כפית פפריקה וכורכום, מעט כמון, חצי כוס פירורי לחם, רבע כוס מים, מעט שמן.

  2. לערבב טוב ולהניח בצד.

  3. לרוטב העגבניות: לטגן בצל, להוסיף 3 שיני שום מגורדות, כף פפריקה, מעט כמון, מעט כורכום, מלח, פלפל שחור, 4 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות קטנות, שתי תיבוליות של בזיליקום, רסק אחד קטן, קורט סוכר, רבע כפית תבלין קציצות, לערבב הכל עם השמן ולטגן חמש דקות, להוסיף מים ולהביא לרתיחה, להוסיף כף מרק עוף. בעזרת ידיים רטובות ליצור קציצות קטנות (יוצא בערך 30) ולבשל. להגיש עם פסטה שבושלה (לפי הוראות יצרן) עם מעט כורכום.