לןגן

תפוחי אדמה פריזיאן של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 30/12/2018 | 04:56
תפוחי אדמה פריזיאן של סבתא לאה

תקציר המתכון: תפוחי אדמה פריזיאן כמו בבתי מלון, אולמות, מתכון בטוח!!!

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור אפייה ל-200 מעלות טורבו

  2. ממלאים סיר גדול במים עד כיסוי תפוחי האדמה עם כף מלח וכפית אבקת סודה לשתייה (לא לוותר, בעזרת אבקת סודה לשתייה מתקבלים תפוחי אדמה קראנצ'יים), מרתיחים ומוסיפים את קוביות תפוחי האדמה לבישול חלקי כ-10 דקות

  3. מסננים היטב, מקררים ומעבירים לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה

  4. יוצקים מעל תפוחי האדמה את השמן, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה ומערבבים היטב ככה שכל קוביות תפוחי האדמה יעטפו היטב בתבלינים ובשמן

  5. מוסיפים את גבעולי הרוזמרין ומכניסים לתנור לאפייה לחצי שעה

  6. לאחר חצי שעה של אפייה, מוציאים את התבנית מהתנור (זהירות חם) מערבבים היטב ומכניסים שוב לתנור לאפייה של עוד חצי שעה

  7. מכבים את התנור ומשאירים את תבנית תפוחי האדמה לעוד 15 דקות נוספות, מוציאים מהתנור, ומגישים מיד

  8. זהו מוכן! כדאי נסו, מתכון טעים, קל ומהיר להכנה, המתכון נולד כאשר אני ואהובי דורון התארחנו בבית מלון "רמדה" בנצרת ביום ההולדת ה-60 שלו, טעמתי, התרשמתי והנה הוא אצלכם גם

  9. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה