לןגן

קרם פטיסייר

מאת: מירי גולני, פורסם: 29/12/2018 | 17:28
קרם פטיסייר

תקציר המתכון: למילוי עוגות/טארטלטים עם פירות ופחזניות

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מרתיחים חלב לאט לאט שלא ידבק לתחתית הסיר

  2. בכלי נפרד לערבב עם מטרפה את החלמונים, סוכר, וקורנפלור

  3. לשפוך לאט לאט חלב שרתח לתוך כלי החלמונים, תוך כדי ערבוב מתמיד, כדי למזג את התערובות. להחזיר את התערובת לסיר ולהמשיך לערבב ולהביא להסמכת התערובת (דקה עד שתיים) עד רתיחה ובועות. להוריד הסיר מהאש, להוסיף את החמאה ולערבב. להעביר התערובת לכלי ולכסות בניילון נצמד, צמוד, צמוד לקרם כדי שלא יקבל קרום. או להעביר את הקרם לניילון נצמד ולסגור. לחכות שהתערובת תתקרר מעט ולהעביר אותה למקרר למינימום 1.5 - 2 שעות

  4. להוציא את הקרם מהמקרר, לערבב אותו ולהוסיף את השמנת שהקצפנו