לןגן

פיתות עם זעתר טרי ובצל

מאת: שרה יוסף, פורסם: 29/12/2018 | 10:42
פיתות עם זעתר טרי ובצל

תקציר המתכון: טעים ברמות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשים בקערה שמרים סוכר וכוס מים ולהמתין רבע שעה

  2. להוסיף את שאר המצרכים וללוש לקבלת בצק רך אם חסר להוסיף עוד קצת מים

  3. לכסות להתפיח שעה ללוש ושוב התפחה של חצי שעה בערך

  4. לחלק את הבצק ל12 כדורים לקמח מעט ולתת לנוח רבע שעה

  5. לקחת כדור ולפתוח לפיתה עם הידיים עם מעט שמן זית לשים כף מילוי ולסגור ושוב עם הידיים לפתוח ולעשות משולש לטבול בשומשום למרוח מעט שמן זית לתת מנוחה של רבע שעה

  6. אפשר גם להכין שבלול או כדורים ולסדר בתבנית עגולה

  7. צמוד אחד לשני יוצא מושלם

  8. אפשר לפזר מעל שומשום או זעתר

  9. לחמם תנור 200 מעלות לאפות עד לקבלת צבע חום יפה בערך חצי שעה

  10. אם עושים משולש אחרי עשר דקות אפיה לפתוח את התנור ועם האצבע ללחוץ על הפינות שלא יפתח

  11. בסוף האפייה להבריש שוב עם מעט שמן זית נותן צבע יפה למאפה

  12. הכנת המילוי

  13. לטגן בצל יבש קצוץ עם מעט שמן זית

  14. לקצוץ את הבצל הירוק והזעתר במעבד מזון קצוץ

  15. כשהבצל מזהיב להוסיף את הזעתר הבצל ולטגן ממש מעט להוסיף קצת צ'ילי חריף מלח פלפל שחור

  16. לשים בצלחת ולהוסיף מיץ לימון ולערבב

  17. אפשר להכפיל כמות המילוי

  18. בהצלחה