לןגן

קובה אורז

מאת: מרי שרעבי, פורסם: 26/12/2018 | 11:57
קובה אורז

תקציר המתכון: חלבון ופחמימה במתכון אחד

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשטוף הייטב את האורז עד לקבלת מים נקיים

  2. להשרות את האורז במים במשך שעתיים.

  3. בקערה לשים את הבשר הבקר הטחון להוסיף לבשר את הבצל החתוך את הבהרת הפלפל השחור והמלח.

  4. לערבב הייטב עד לאיחוד.

  5. לסנן את האורז מהמים ולשים בקערה נפרדת את האורז והבשר עוף טחון

  6. להוסיף את הכורכום וקצת מלח(אני גם הוספתי קצת מרק עוף)

  7. לערבב הייטב עד לקבלת עיסה.

  8. תהליך הכנתם.

  9. לקחת כדור בגודל פינג פונג של עיסת האורז להשטיח אותה על היד

  10. לקחת כדור בגודל פינג פונג ולהניח באמצע על עיסת האורז ולאסוף הכל לסגור וליצור קובה עגולה ואז להשטיח.

  11. כך לעשות את כולם

  12. יוצאים בערך 12 קובות.

  13. לאחר כל הכנתם נוהגת להכניס לקופסה להקפיא למשך שעתיים ואז מתחילה בבישולם.

  14. שמה בסיר גדול מים(גובה חצי סיר וקצת יותר מוסיפה כף כורכום וכף מרק עוף

  15. כשרותחים המים מוסיפה את הקובות ומבשלת חצי שעה (הם מתנפחות בבישול)

  16. לאחר בישולם מעבירה למסננת מנגבת אותם ומטגנת אותם במחבת עם מעט שמן.

  17. להגיש חם וזה טעים מאוד

  18. באהבה מרי שרעבי❤