תקציר המתכון: הגשה כמו מקלובה (סיר הפוך)
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני
שמה אורז בסמטי בקערה עם מים כחצי שעה. שוטפת ומסננת.
קולפת תפוחי אדמה. חותכת לעיגולים, משרה מעט במים עם מלח, מייבשת ומטגנת. שמה בצד.
לוקחת חצי קילו בשר טחון. מאדה ומפוררת בסיר או מחבת מכוסה, מוציאה לצלחת או קערית. מתבלת במעט פפריקה, כפית ראס אל-חנות, מלח לפי הטעם, חצי כפית כורכום וחצי כפית פלפל שחור.
אחרי שיש לי 3 מרכיבים מוכנים אני מרכיבה את הסיר:
שכבה ראשונה תפוחי אדמה (מטוגנים), מעל זה שמה את בשר טחון מאודה ומתובל, שכבה שלישית אורז שטוף ומסונן. לוקחת שלוש כוסות מים רותחים מוסיפה להם כף מלח ושופכת מהצד של הסיר. מנערת טיפה. מכסה את הסיר בנייר כסף ומכניסה לתנור בחום בינוני כשעה ולוודא שהאורז מוכן. לאחר זמן קצר אפשר להפוך את הסיר על מגש או כלי שטוח.