עוגת תפוזים קוקוס סולת משובחת
מאת: אפרת בקשי, פורסם: 13/12/2018 | 19:34
תקציר המתכון:
העתקתי מאריאלה גולדמן שהעתיקה ציפית רגב
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
* כוס מידה לאפייה
-
* אני אפיתי בתבנית 24 עם דפנות גבוהות
-
* חשוב דפנות גבוהות בגלל מסת הבלילה .אם אין תבנית כזו אז לאפות בתבנית רגילה 26
-
מרכיבים-
-
5 ביצים מופרדות
-
חצי כוס סוכר(70 גרם) (אם לא שמים סירופ סוכר להשתמש בכוס וחצי סוכר)
-
200 מ״ל כוס שמן
-
220 מ״ל/ כוס מיץ תפוזים
-
3/4 כוס סולת (100 גרם)
-
כוס קמח (120 גרם)
-
שקית אבקת אפיה
-
גרידת תפוז
-
גרידת לימון
-
כוס קוקוס(100 גרם)
-
חופן קטן של שקדים גרוסים ( לא חובה, מאוד מוסיף)
מכינים סירופ סוכר
-
כוס וחצי מים (300 מ"ל)
-
כוס סוכר(200 גרם)
-
כף מי וורדים(המלצה)
-
וניל נוזלי
-
מרתיחים במשך 10 דקות עד שהסוכר נמס ומוזגים רק כמה כפות מעל העוגה כשהיא אפויה.
-
אפשר לחורר את העוגה עם קיסם ואז למזוג סירופ כדי שיחלחל אל פנים העוגה
-
לתת לעוגה להצטנן עם הסירופ למשך שעה ואז ליפרוס ולהגיש
אופן הכנה
-
מפרידים את הביצים החלבונים מקציפים עם הסוכר.
-
מערבבים חלמונים+שמן+התפוזים+גרידת תפוז/לימון.
-
מוסיפים את המוצרים היבשים ובסוף את קצף החלבונים.
-
אופים בחום 160 מעלות- תוכנית אפייה רגילה למשך 30 או 40 דקות.
-
בינתיים מרתיחים את חומרי מי הסוכר ומוזגים על העוגה לאחר שהתקררו