לןגן

ספינג (3)

מאת: ליזה כהן, פורסם: 13/12/2018 | 13:25
ספינג (3)

תקציר המתכון: יש כל מיני מתכונים בשינויים קלים מאוד. זוהי גירסה נוספת

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לאחד את החומרים מלבד השמן והמלח, עד לקבלת בצק דביק (שנראה במרקם כמו ממרח חומוס-טחינה), את השמן והמלח להוסיף אחרי לישה של 2 דקות. ללוש את הבצק טוב טוב עד שהוא הופך להיות גמיש (לוקחים חתיכה קטנה ורואים אם היא נמתחת בגמישות, אם לא - אז צריך להמשיך ללוש).

  2. הבצק הופך גמיש אבל דביק מאוד. כדי לבדוק אותו מרטיבים את הידיים במים כך שגם אם הוא דביק, המים מונעים ממנו להידבק לידיים.

  3. אחרי התפיחה מורידים אוויר מהבצק. מחממים שמן עמוק.

  4. שמים בצד קערית עם מים ובכל פעם מרטיבים את כפות הידיים במים ולוקחים חתיכה של בצק בגודל כדור טניס - תמיד מהקצה החיצוני של הבצק. ואז בשתי הידיים עושים חור באמצע ומרחיבים את החור ממש ושמים לטגן בשמן. החור באמצע מצטמצם ונראה כמו בצילום שלמעלה. מטגנים עד הזהבה ובוזקים סוכר או אבקת סוכר.