לןגן

עלי סיגרים

מאת: ליזה כהן, פורסם: 13/12/2018 | 13:18
עלי סיגרים

תקציר המתכון: ידועים גם בשם וורקה

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

לבצק - כוס מדידה אוניברסלית - בגודל שמכיל 240 מ"ל

אופן הכנה

  1. ללוש את הבצק הרך והדביק במשך מספר דקות. לתת מנוחה של מספר דקות ושוב ללוש. 3 פעמים - כל עשר דקות. עד שהבצק רך וחלק. עכשיו לתת לו לנוח מספר שעות. אם אין זמן, אפשר להניח במקרר עטוף ואטום למשך הלילה רק לא לשכוח להוציא את הבצק לתת לו להגיע לטמפרטורת החדר.

  2. לקחת סיר כבד יחסית עם תחתית חלקה. להפוך אותו על להבת הגז. להעביר נייר סופג עם מעט שמן. לקחת כל פעם חתיכה מהבצק (עם ידיים רטובות במים) ולמרוח בתנועות מריחה כמו בסרטון. כשהעלה מוכן הוא מתרומם בקצוות. להניח אחד על השני ולכסות במגבת מטבח כי האדים מרככים את העלים. צריך לנסות מספר פעמים ובסוף זה מצליח והכי כייף שיש.