לןגן

דג מרוקאי חריף אש של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 13/12/2018 | 05:12
דג מרוקאי חריף אש של סבתא לאה

תקציר המתכון: דג מרוקאי חריף אש, קל ומהיר להכנה, טעים, מנצח, לארוחות שישי/חג שמחייב חלה בצד לניגוב כדי להירגע מהחריף!!!

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לרוטב

אופן הכנה

  1. משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון למשך 10 דקות, תהליך זה מונע ריחות

  2. מנקים את הפלפלים היבשים מתוכן הזרעים ומשרים בקערת עם מים כחצי שעה

  3. בסיר סוטאז', מפזרים יפה את כל הירקות (גמבה, גזר, שיני שום השלמות, כל סוגי הפלפלים, גרגירי החומוס ומחצית מהכוסברה הקצוצה)

  4. בקערה קטנה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב עם המים החמים ויוצקים מעל הירקות והכוסברה, מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים 15 דקות עד להסמכה

  5. מוסיפים את פרוסות הדגים זו אחר זו לרוטב המבעבע, מטלטלים את הסיר בעדינות ימינה ושמאלה או בתנועות מעגליות כדי לוודא שהדגים מצופים היטב ברוטב באופן שווה, מביאים לרתיחה שוב, מורידים ללהבה בינונית-נמוכה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים 15-20 דקות נוספות, מפזרים את החצי הנותר של הכוסברה הקצוצה מעל הדגים 5 דקות לפני שמכבים את האש, מגישים לצד חלה וזוללים

  6. טיפים...

  7. ניתן להשתמש בפילה דג אבל זמן הבישול מתקצר 12-15 דקות

  8. ניתן להשתמש בגרגרי חומוס מקופסת שימורים

  9. ניתן לשלוט על מידת החריפות של הרוטב, אפשר להוסיף / להוריד פלפלים חריפים כל אחד מה שהוא אוהב, הדג טעים גם שהוא לא חריף אש

  10. זהו מוכן! כדאי נסו, אני יודעת שיש המון גרסאות לדג מרוקאי חריף אש, מבטיחה לכם זה הרוטב שלוקח בגדול

  11. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה