לןגן

בצק שמרים עלים

מאת: ליזה כהן, פורסם: 12/12/2018 | 12:03
בצק שמרים עלים

תקציר המתכון: מתכון אליפות של דודו בן שמחון

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. את השמן להוסיף תוך כדי לישה

  2. ללוש לבצק נוח ונעים ואחיד!

  3. להתפיח שעה

  4. לחלק את הבצק ל 12 כדורים

  5. כל כדור לרדד לעלה ולמרוח 50 גרם חמאה רכה

  6. לקפל צד ימין לאמצע וצד שמאל מעליו ולגלגל

  7. להכניס לשקית סנוויצון קטנה ולסדר במגש ולהעביר למקרר

  8. אחרי 4 שעות קצת קמח במשטח העבודה לרדד ולקפל שוב

  9. לא מוסיפים ולא מורחים כלום באף שלב!!! רק מרדדים ומקפלים! ככה החמאה ששמנו בהתחלה נטמעת בבצק

  10. ככה עושים 3 פעמים כל 4 שעות!

  11. למחרת - מרדדים וממלאים לצורות שאוהבים למשל גבינות מלוחות או מתוקות, שטרודל וכד'

  12. מתפיחים עשר דקות בתבנית

  13. מורחים ביצה ואופים 180 מעלות עד הזהבה

  14. אם המאפה מתוק, מברישים מעליהם סירופ סוכר מיד לאחר אפייה

  15. לסירופ הסוכר

  16. להרתיח יחד 4 כוסות מים + 2 כוסות סוכר וחצי לימון