קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני
לאחד את החומרים מלבד המלח, עד לקבלת בצק דביק (שנראה במרקם כמו ממרח חומוס-טחינה), את המלח להוסיף אחרי לישה של 2 דקות. ללוש את הבצק טוב טוב עד שהוא הופך להיות גמיש (לוקחים חתיכה קטנה ורואים אם היא נמתחת בגמישות, אם לא - אז צריך להמשיך ללוש).
הבצק הופך גמיש אבל דביק מאוד. כדי לבדוק אותו מרטיבים את הידיים במים כך שגם אם הוא דביק, המים מונעים ממנו להידבק לידיים.
אחרי התפיחה מורידים אוויר מהבצק. מחממים שמן עמוק.
שמים בצד קערית עם מים ובכל פעם מרטיבים את כפות הידיים במים ולוקחים חתיכה של בצק בגודל כדור טניס - תמיד מהקצה החיצוני של
אני לשה בתנועות טפיחה. מכניסה אויר לבצק ומשחררת את הגלוטן ככה הבצק יוצא אלסטי. נותנת לו לנוח כמה דקות ושוב לשה. אחר כך שמה לתפיחה. ואז מטגנת בשמן עמוק. ניתן לטגן בשתי מחבתות. אחת עם מעט שמן כמו של חביתה. אחרי שמשחים, רק מצד אחד, אני מעבירה למחבת השנייה עם שמן עמוק וחם. נותנת עוד קצת טיגון ואז הופכת לצד שני. טעיםםםם וקליל מאוד.