תקציר המתכון: ניחוח של אביב - הסיר ירוק
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
מסירים מהארטישוק את העלים החיצוניים עד שמגיעים לליבה שלהם (תחתיות ארטישוק). יוצרים תערובת לקציצות מבשר טחון, בצל קצוץ, פטרוזיליה ותבלינים ו-2 ביצים. ממלאים את תחתיות הארטישוק בקציצת בשר טחון ומהדקים גם קצת את החלק החיצוני של הארטישוק. משאר התערובת של בשר טחון יוצרים קציצות. את הגבעולים של הארטישוק הטרי קולפים ומכניסים לסיר יחד עם האפונה.
"מרכיבים" את התבשיל בסיר:
מאדים קצת בצל קצוץ עם "סיבוב" שמן בסיר, אחכ שמים את האפונה ואת הגבעולים מהארטישוק (לא חובה), מניחים את ראשי הארטישוק. אחרי מספר דקות הקציצה מתקשה בתוך הארטישוק. ואז מוסיפים תבלינים ומים (מהצד בעדינות ולא ישירות על הארטישוק). על אש קטנה. לאחר רתיחה מוסיפים את הקציצות. על אש קטנה. עד שהכל מתרכך.
ארטישוק טרי מתבשל מהר יחסית וטעים הרבה יותר מהקפוא. אני מבשלת על אש קטנה כדי למנוע היפרדות של הקציצה מתחתית הארטישוק.