לןגן

קוסקוס

מאת: ליזה כהן, פורסם: 10/12/2018 | 16:03
קוסקוס

תקציר המתכון: אין כמו קוסקוס בייתי

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קשה

מרכיבים

אופן הכנה

  1. שופכת סולת לקערה שטוחה ואז מוסיפה נוזלים, (מעט ממש בכל פעם, כדי שיישאר במצב גרגרים ולא יהפוך לבצק) ובתנועות מעגליות מאגדת את הסולת לגרגרים. בכל פעם מסיימת כמות ושמה במסננת שמיועדת לסנן קוסקוס. ומשם למסננת שעל הסיר.

  2. לאחר אידוי ראשון כעשרים דקות - הופכת את תכולת המסננת המאודה - לתוך קערה. משקה במים (מתחילה עם חצי כוס, סיבוב שמן ומוסיפה מלח). שוב לאידוי נוסף, עוד כעשרים דקות. הופכת שוב לקערה ואז מוסיפה עוד מים (בטמפ' החדר) ומשהים לספיגה מספר דקות.

  3. לבסוף מוסיפים עוד סיבוב שמן שיבריק וירכך עוד.

  4. טיפ: לא שמה שמן בהתחלה כי זה מעכב את ריכוך הגרגרים. גם מלח רק אחרי אידוי ראשון.