עוגת גבינה קרה
מאת: ליזה כהן, פורסם: 08/12/2018 | 23:58
תקציר המתכון:
טעימה כל כך וקלה להכנה
קטגוריה: עוגות,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר חלבי,
דרגת קושי: קל
מרכיבים
-
אני כותבת גירסה דלת קלוריות וגם אפשרות להעשרת טעמים - לבחירתכן.
בסיס - תחתית עוגה
-
"שרוול" של עוגיות פתי בר טחון. להוסיף קצת חלב עד לריכוך. אפשר במקום חלב - להמיס 100 גרם חמאה ואז לשטח בתבנית בקוטר 26 או 24 לקבלת עוגה גבוהה יותר.
לבלילת גבינה - יש לשים בקערה
-
750 גרם גבינה לבנה.
-
חצי גביע שמנת חמוצה 9 אחוז (או יותר).
-
חצי כוס סוכר.
-
2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
-
כוס חלב פושר ולהכניס לתוכו שקית ג'לטין (מכילה 14 גרם) לוודא שהגרגרים נמסים. אם לא, להכניס למיקרו ל- 30 שניות.
-
ואז להקציף 2 שמנת מתוקה עם 3 כפות סוכר ולהכניס בתנועות עטיפה לבלילה. לא להתרגש אם זה קצת מיימי. זה מקריש ומתייצב במקרר. מהלילה לבוקר.
אופן הכנה
-
הרכבת העוגה:
-
לקחת תבנית ולשים שקף מסביבה (בפנים). לשטח את הביסקוויטים בתבנית. לסנן קופסת אפרסקים משומרים. את הפרי להניח על התחתית של הביסקוויטים.
-
לאחר מכן לשטח את בלילת הגבינה. אחרי שעתיים במקרר, להכין ג'לי לפי הוראות הכנה, לצנן מעט ולשים בעדינות כשכבה עליונה.
-
טעים וקלי קלות. בלי תנור ובלי בלגאן.
-
אפשר להעשיר עם תות שדה וגבינות שמנות יותר.
-
בהצלחה 😍