לןגן

צלי בשר עם אפונה ופטריות

מאת: ליזה כהן, פורסם: 08/12/2018 | 03:20
צלי בשר עם אפונה ופטריות

תקציר המתכון: מנה בשרית טעימה וחגיגית

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לקחת גוש בשר פילה או צלי או מה שאוהבים שמתאים לחתוך לפרוסות. לשים טיפה שמן בסיר ולטגן מעט את הבשר ואז להוסיף מים ולהרתיח עד למצב שמזלג ננעץ בגוש ומרגישים שהבשר רך.

  2. מקררים את הבשר ופורסים לפרוסות.

  3. בסיר אחר מטגנים מעט בצל חתוך לריבועים. מניחים מעליו את האפונה ואת הבשר. מתבלים במעט פפריקה, כורכום פלפל שחור ומלח. שמים מים מרתיחים על אש גבוהה ואז מורידים חום ומבשלים על אש נמוכה. אחרי כארבעים דקות להוסיף פטריות חתוכות (לא חובה) ואז להוסיף לרוטב תיבולית של קנור בטעם צלי בקר (ממיסים במעט מים קודם לכן). לטעום ולשפר ולתקן טעמים לפי מה שאוהבים. להמשיך לבשל עוד כעשרים דקות על אש קטנה. אם מתייבש רוטב ניתן להוסיף מים במהלך הבישול ואם נשאר הרבה מים אז להגדיל את הלהבה של הגז עד שמתאדים הנוזלים. הכל לפי העדפה אישית.

  4. בהצלחה ❤