לןגן

ג'חנון לשבת

מאת: ליזה כהן, פורסם: 08/12/2018 | 02:07
ג'חנון לשבת

תקציר המתכון: מתכון שלמות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. (כשאני מכינה כמויות אני לא פותחת אחד-אחד אלא בשיטה זריזה ומקלילה).

  2. לאחר לישה וקבלת בצק נוח. אני מורחת עליו קצת שמן ושמה למנוחה.

  3. מחלקת את הבצק ל-4 או ל-5 חלקים.

  4. עוטפת כל אחד מהחלקים במעט שמן שלא יתייבש.

  5. בהתאמה גם מחלקת את המרגרינה למספר החלקים של הבצק.

  6. לכל חלק למריחה.

  7. לוקחת חתיכת בצק ומתחילה לרדד על משטח משומן מעט מעט.

  8. מרדדת ואז שמה את המערוך בצד ומתחילה למתוח את הבצק לכל הצדדים הכי דק שאפשר.

  9. אם נקרע קצת - לא נורא.

  10. מורחת את המרגרינה על כל החלק המרודד.

  11. מגלגלת (כמו רולדה) כמה שיותר דק יש יותר גלגולים.

  12. ואחר כך כשיש לי את הבצק המגולגל אני חותכת לחתיכות שוות. ככה יוצאים יפים ושווים.

  13. אני מסדרת בסיר או בתבנית ענקית כי הכנתי 100 יחידות לחיילים.

  14. בסיר: מניחה כמה פרוסות לחם, עליהם נייר אפייה ומסדרת את הג'חנונים אחד על השני. סוגרת עם נייר אפייה ומעל את הביצים.

  15. אם רוצה אחד-אחד אז מחלקת ל-14 בינוניים או 22 קטנים

  16. בהצלחה