תבשיל שעועית לבנה מפנק של סבתא לאה
מאת: לאה מאיר, פורסם: 05/12/2018 | 20:20
תקציר המתכון:
תבשיל של שעועית לבנה פרווה, ממכר, טעים, מפנק, מעדן עם אורז לבן לימים חורפיים וקרים.
קטגוריה: תבשילים,
מספר מנות: 0,
זמן הכנה: 0 דקות,
כשרות: כשר פרווה,
דרגת קושי: קל מאוד
מרכיבים
-
1 ק"ג שעועית לבנה, מושרת ללילה (אפילו יותר, לפחות 8 שעות) בקערה גדולה עם מים ואבקת אפייה (מקצר את זמן בישול השעועית) או לממהרים 2 חבילות של שעועית לבנה מבושלת סנפרוסט 800 גרם או כל חברה אחרת, לשיקולכם.
-
5 כפות שמן.
-
2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
-
2 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות (אפשר לוותר), אני לפעמים מוסיפה גזר, לשיקולכם.
-
3-4 שיני שום שמנמנות, כתושות.
-
1 כף גדושה אבקת מרק עוף פרווה ללא מונוסודיום גלוטמט. (ניתן להחליף בכף שטוחה מלח).
-
1 כף גדושה פפריקה מתוקה.
-
1 כף סוכר.
-
1 כפית מלח.
-
1 כפית כמון.
-
1 כפית פלפל שחור.
-
1 כפית שטוחה כורכום.
-
1 כפית פפריקה חריפה.
-
2 כפות רסק עגבניות (קופסה קטנה של רסק עגבניות).
-
5 עגבניות ללא הקליפה מגוררים דק או 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות (400 גרם).
אופן הכנה
-
מחממים את השמן בסיר גדול ועמוק, מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד להזהבה
-
מוסיפים את שיני השום הכתושות, התבלינים ומטגנים עוד 2 דקות
-
שוטפים ומסננים את השעועית ומוסיפים לסיר, יוצקים מים מסוננים עד לכדי כיסוי השעועית, מוסיפים את רסק העגבניות, עגבניות מרוסקות, מערבבים מביאים לרתיחה, זה הזמן לטעום ואם צריך לשפר טעמים, מורידים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר חלקית, מבשלים שעתיים, שעתיים וחצי או עד שהשעועית רכה והרוטב סמיך
-
מגישים לצד אורז לבן וזוללים
-
זה מוכן! כדאי נסו, התבשיל מפנק, מנחם במיוחד בימים חורפיים, קרים, ואפילו יותר טעים למחרת
-
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה