תקציר המתכון: תבשיל של שעועית לבנה פרווה, ממכר, טעים, מפנק, מעדן עם אורז לבן לימים חורפיים וקרים.
קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
שימו לב! לאחר השריית השעועית כ- 8 שעות, מסננים את השעועית מהמים, שמים את השעועית בסיר גדול עם 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה, ברגע שרותח מוציאים בעזרת כף את כל הקצף שנוצר, מכבים את האש, מסננים את השעועית מהמים, מחזירים לסיר עם 6 כוסות מים חדשים, שוב מביאים לרתיחה, מורידים לאש בינונית ומבשלים ברתיחה עדינה עוד חצי שעה, מסננים את השעועית מהמים
לתבשיל ...
מחממים את השמן בסיר גדול ועמוק, מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה עד להזהבה
מוסיפים את שיני השום, התבלינים אבקת מרק עוף, פפריקה מתוקה, סוכר, מלח, כמון, פלפל שחור, כורכום, פפריקה חריפה ומטגנים על להבה בינונית עוד 2 דקות
מוסיפים את הרסק העגבניות וממשיכים לטגן עוד 2 דקות נוספות, מוסיפים את העגבניות המרוסקות וממשיכים לטגן עוד דקה נוספות
שוטפים ומסננים את השעועית ומוסיפים לסיר, יוצקים מים מסוננים עד לכדי כיסוי השעועית, מערבבים מביאים לרתיחה, זה הזמן לטעום ואם צריך לשפר טעמים, מורידים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר חלקית, מבשלים שעתיים, שעתיים וחצי או עד שהשעועית רכה והרוטב סמיך
מגישים לצד אורז לבן וזוללים
זה מוכן! כדאי נסו, התבשיל מפנק, מנחם במיוחד בימים חורפיים, קרים, ואפילו יותר טעים למחרת
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה