לןגן

מוקפץ קינואה

מאת: מיטל ברסטוביצקי, פורסם: 05/12/2018 | 09:14
מוקפץ קינואה

קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ◾ בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנות

  2. ◾ גמבה חתוכה לרצועות

  3. ◾ זוקיני אחד גדול מגורד בפומפייה

  4. ◾ גזר בינוני מגורד בפומפייה

  5. ◾ כוס 220 קינואה

  6. ◾ שמן זית

  7. ◾ תיבול : מלח הימלאיה, 1/2 כפית סומק, פלפל אנגלי טחון, 1-2 כפית פפריקה מתוקה.

  8. שלב 1 :

  9. ◾ מכינים סיר עם מים רתוחים

  10. ◾ מוסיפים לסיר קינואה (לאחר ששטפנו אותה היטב)

  11. ◾ מוסיפים מעט מלח הימלאיה ושמן זית ומערבבים. ( כמו פסטה )

  12. ◾ לאחר 5-6 דקות , הקינואה נפתחת מסננים את המים ומניחים בצד.

  13. שלב 2:

  14. ◾ באותו סיר, מטגנים את הבצל הסגול בשמן זית עד שהוא טיפה מתבשל.

  15. ◾ מוסיפים את הגמבה , 2-3 דקות בישול

  16. ◾ מוסיפים את הגזר והקישוא המגורדים

  17. ◾ בעודם מתבשלים, מוסיפים את התבלינים לפי הטעם.

  18. ◾ לקראת ההשחמה , מוסיפים את הקינואה המבושלת לתוך הסיר, מערבבים בעדינות ומחממים דקה נוספת.

  19. ◾ מכסים את הסיר. לאחר 5 דקות ניתן להגיש .