קטגוריה: צמחוניים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
◾ בצל סגול גדול חתוך לקוביות קטנות
◾ גמבה חתוכה לרצועות
◾ זוקיני אחד גדול מגורד בפומפייה
◾ גזר בינוני מגורד בפומפייה
◾ כוס 220 קינואה
◾ שמן זית
◾ תיבול : מלח הימלאיה, 1/2 כפית סומק, פלפל אנגלי טחון, 1-2 כפית פפריקה מתוקה.
שלב 1 :
◾ מכינים סיר עם מים רתוחים
◾ מוסיפים לסיר קינואה (לאחר ששטפנו אותה היטב)
◾ מוסיפים מעט מלח הימלאיה ושמן זית ומערבבים. ( כמו פסטה )
◾ לאחר 5-6 דקות , הקינואה נפתחת מסננים את המים ומניחים בצד.
שלב 2:
◾ באותו סיר, מטגנים את הבצל הסגול בשמן זית עד שהוא טיפה מתבשל.
◾ מוסיפים את הגמבה , 2-3 דקות בישול
◾ מוסיפים את הגזר והקישוא המגורדים
◾ בעודם מתבשלים, מוסיפים את התבלינים לפי הטעם.
◾ לקראת ההשחמה , מוסיפים את הקינואה המבושלת לתוך הסיר, מערבבים בעדינות ומחממים דקה נוספת.
◾ מכסים את הסיר. לאחר 5 דקות ניתן להגיש .