לןגן

עוגת תותים

מאת: מיטל ברסטוביצקי, פורסם: 01/12/2018 | 22:50
עוגת תותים

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לקרם קצפת

אופן הכנה

  1. אופן ההכנה:

  2. להקציף את החלבונים על מהירות גבוהה ולהוסיף את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף יציב.

  3. את החלמונים לערבב בנפרד עם השמן והתמצית וניל.

  4. להוסיף לקציפת החלבונים (להוריד מהירות הקצפה) ובסוף את הקמח בהדרגה ולערבב בתנועות קיפול.

  5. *לשמן תבנית 26/28 (עדיף שתהיה גדולה)

  6. לשפוך את הבלילה ולאפות על 175-180 מעלות במשך 30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

  7. (העוגה לא אמורה לצאת גבוהה, ניתן לחצות לחצי את הטורט או להשאירו שלם (לבחירתכם)

  8. הרכבת העוגה:

  9. 1. להרטיב את הטורט עם סירופ התותים שנוצר במקרר + כוס מים רותחים מעורבבים עם כפית אבקת סוכר.

  10. 2. למרוח את הקצפת מעל הטורט וליישר.

  11. 3 לסדר פרוסות התותים.

  12. 4. להכין את הג'ל עפ"י הוראות יצרן ע"ג האריזה ולשפוך בעזרת כף.

  13. 5. להכניס לקירור כמה שעות.

  14. בהצלחה!!! עוגה טעימה מאוד בטעם של פעם...

  15. ***כמה הבהרות קטנות שסיון היקרה הוסיפה:

  16. הכוס שהשתמשתי בה למדידת המצרכים (שמן קמח, חלב)היא כוס זכוכית של הקפה שחור ללא ידית

  17. מידת הכוס200 מ״ל

  18. הכוס להרטבת הטורט עם האבקת סוכר: כוס חד פעמית שקופה.