לןגן

מוס מנגו

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 28/06/2015 | 06:30
מוס מנגו

תקציר המתכון: קינוח משגע עם מוס מנגו הכי מתאים לקיץ.... הכי קל להכין.. "מי אמר שאי אפשר להכין וגם לאכול כמו במסעדת יוקרה??"..

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 45 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לתחתית:

למוס מנגו:

בשביל הקישוט

אופן הכנה

  1. לתחתית: אגוז לוז קלוי וטחון + 3 כפות סוכר+קמח+חמאה מומסת; לערבב הכל ולחלק ל-8 טבעות ולשטח... לאפות על תנור שחומם ל185 ל-12 דקות לקרר ולהניח בצד

  2. להוסיף מיץ תפוזים לתוך סיר קטן כף אבקת גלטין לפזר מעל המיץ ל5 דקות ... לאחר 5 דקות ...על להבה נמוכה להמיס ולהניח בצד

  3. לקלף בקולפן ולחתוך 2 מנגו יפים ששוקלים חצי קילו שיהיו בשלים אך לא רכים מידי אני השתמשתי במנגו עם הקליפה הדקה הצהובה הם הכי טעימים לדעתי. ולחתוך מרבע מנגו פרוסות דקות ולשמור במקרר בשביל הקישוט וההגשה את שאר המנגו לתוך הבלנדר עם סוכר ו 3 כפות מיץ לימון סחוט לעבד עד לקבלת מחית חלקה ולהוסיף את המיץ תפוזים ולערבל בהדרגה לשפוך לקערה נקיה.

  4. בקערה נפרדת להקציף כוס שמנת מתוקה עם חצי כוס אבקת סוכר לקצף קל להוסיף 1/3 מהקצפת למנגו ולהקציף ל 30 שניות ואת השאר לקפל בעדינות למלא את הטבעות עד למעלה לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא ל4 שעות להוציא ל 5 דקות ואז לשחרר מהטבעות לצלחת הגשה לקשט עם מנגו ודובדבן

  5. בתאבון