לןגן

חלות

מאת: אורה ארגוב , פורסם: 29/11/2018 | 20:55
חלות

תקציר המתכון: בצק קטיפתי ומענג

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. חלה

  2. 1 קילו קמח מנופה,1 וחצי כף שמרים יבשים,3 כפות סוכר 1 כף משפר אפיה,1 כף גדושה מלח לערבב ולהוסיף 2 וחצי כוסות מים פושרים בהדרגה ולהתחיל ללוש אפשר ידני ואפשר במיקסר כ7 דקות לימרוח מעל הבצק 2 כפות שמן ולתת תפיחה עד הכפלה ...לחלק לכדורים רצויים כול כדור לרדד ולגלגל לנקניק וליצור קליעה רצויה להניח לתפיחה על גביי נייר אפיה עד הכפלה למרוח ביצה טרופה מהולה בכף מים וכף סוכר לפזר שומשום ופרג ולהכניס לתנור חם 200 מעלות כ15 דקות בהצלחה אורה...