לןגן

עוגת לימון

מאת: מיטל ברסטוביצקי, פורסם: 29/11/2018 | 10:08

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. תנור מחומם מראש ל 170 מעלות תוכנית אפייה רגילה ( לא טורבו)

  2. בקערת המקסר נתחיל לערבל למשך 10 דקות - 5 חלמונים + 1 וחצי כוס קמח רגיל + 2 שקיות אבקת אפייה+ 1 כפית תמצית וניל + גרדת לימון מלימון שלם ושלושת רבעי כוס מיץ לימון סחוט+ חצי כוס שמן

  3. נעביר לקערה גדולה נשטוף היטב את קערת המיקסר ונתחיל בהקצפת החלבונים

  4. נקציף 5 חלבונים+ 1 ורבע כוס סוכר ( במתכון המקורי 1 וחצי כוס סוכר .הפחתתי כמות לבחירתכן)+ 2 שקיות סוכר וניל * יתקבל קצף לבן מבריק יציב נאחד את הקצף אל קערת החלמונים בתנועות קיפול עדינות נעביר אל תבנית משומנת נאפה בתוכנית אפייה רגילה - שליש תחתון בתנור נאפה 40 דקות עד הזהבה יפה ואז נבדוק אם קיסם במרכז העוגה יצא יבש היא מוכנה ( כל תנור ועוצמתו כמובן)

  5. לצנן

  6. לפדר בנדיבות באבקת סוכר לאחסן בטמפ' החדר