תקציר המתכון: סופגניות ריקוטה קטנות, ללק ת'אצבעות, ללא התפחה, מושלמות, עדינות, מפנקות, מהירות הכנה (5 דקות).
קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד
הכנת הבצק - בקערה גדולה טורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית את הביצים, סוכר, גבינת ריקוטה, תמצית וניל, סוכר, סוכר וניל, גרדת לימון עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים
לטיגון הסופגניות - מחממים בסיר עמוק שמן ובעזרת שתי כפות (ממליצה לשמן את הכפות), מניחים בעדינות מהבצק לשמן הרותח, לאחר הזהבתן בחלקם התחתון, הופכים אותן, מוציאים ומניחים על נייר מגבת לספיגת עודפי השמן (ממליצה לטגן על להבה בינונית-גבוהה 3-4 סופגניות בכל פעם)
בוזקים בנדיבות מעל הסופגניות אבקת סוכר וזוללים מיד
אפשר גם להגיש עם גאנש שוקולד, עם ריבת חלב, עם ריבת תות, מייפל ועוד
טיפים...
לסופגניות יפות השתמשו בכף גלידה קטנה (ממליצה לשמן את הכף מדי פעם)
לסופגניות יפות ומטוגנות גם מפנים ממליצה לחמם את השמן לטמפרטורת של 180 מעלות בעזרת מדחום או בעזרת כף עץ, פשוט לטבול את הכף לתוך השמן הרותח, אם מסביב הכף מתחיל לבעבעב בועות, השמן חם מספיק לטיגון הסופגניות, ניתן לבצוע סופגנייה לחצי ולבדוק שאכן היא מוכנה מבפנים
זהו מוכן! כדאי נסו, אני יודעת שיש המון מתכונים של סופגניות אשל, אבל עם גבינת ריקוטה הסופגנייה מפנקת וטעימה יותר
בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה