לןגן

סבאייה תימנית

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 22/03/2015 | 17:00
סבאייה תימנית

תקציר המתכון: סבאייה תימנית הכי טעימה שאכלתם

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קילו קמח לבן..2 וחצי כוסות מים....4 כפות סוכר...כף מלח...כף שטוחה שמרים יבשים..ללוש את הבצק לגמיש...אם צריך עוד מים להוסיף...להתפיח ארבעים דקות..להוציא אוויר ולהתפיח עוד חצי שעה...לחלק ל 10 כדורים..לשמן אותם....ולהניח על משטח מקומח..לכסות ולהתפיח חצי שעה....לקחת את תבנית התנור...לשמן בחמאה...טוב טוב....להמיס 200 גרם חמאה או מרגרינה...לפתוח כל כדור עם מרגרינה בידיים לגודל התבנית ולהדק..הבצק צריך להיות שקוף....ככה את הכדור השני גם על השכבה הראשונה וככה את כל עשרת הכדורים....למרוח ביצה וסומסום ולאפות ב 200 מעלות..!!!..הבצק צריך להיות דק דק ושקוף....ולהשתמש בכל המרגרינה בין שכבה לשכבה....!!!!