לןגן

חמין אלוהי

מאת: אורית לוי, פורסם: 18/11/2018 | 16:24
חמין אלוהי

תקציר המתכון: מתכון של סבתא ששודרג עם השנים, מנחם ומושלם ליום חורפי

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר גדול (למרק) לטגן ב- 3 כפות שמן את הבצל הקצוץ עד הזהבה.

  2. להוסיף את קוביות הבשר ולטגן ולסגור מכל הצדדים.

  3. להוסיף את תפוה''א ולערבב הכל.

  4. לפזר פפריקה, מלח ופלפל ולערבב היטב.

  5. למלא מים עד 3/4 הסיר ולהרתיח.

  6. במקביל למלא סיר בינוני במים, להכניס את החיטה והגריסים, להרתיח ולבשל 5 דק'.

  7. לסנן את החיטה והגריסים, לשטוף היטב ולהכניס לסיר הגדול.

  8. להכניס גם את הדבש, החומוס והשעועית. לערבב הכל היטב.

  9. לתת רתיחה אחת, להוסיף אבקת מרק עוף, לערבב היטב ולהנמיך את האש ולבשל שעה וחצי עם מכסה סגור על אש נמוכה.

  10. מדי פעם לערבב ולהוסיף מים רותחים כי החיטה סופגת את המים.

  11. לפזר בסיר קוביות מרגרינה פרווה או מחמאה ולהטביע אותן בחמין ומעט מלח ולסגור מכסה.

  12. להכניס לתנור בחום 150 מעלות כל הלילה עד שמשחים מהמם, או על הפלטה.

  13. אמאלה איזה טעים!