לןגן

בקלאווה

מאת: דורית אלישע, פורסם: 17/11/2018 | 19:27
בקלאווה

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. להפשיר את הבצק במקרר

  2. לחמם תנור 170 מעלות לקצוץ אגוזים ושקדים

  3. להוסיף לתערובת 2 כפות סילאן, חצי כפית קינמון, כף סוכר חום לערבב

  4. לפתוח את הדפים המופשרים ולחצות לשניים

  5. להניח את כל הדפים בערמה

  6. להמיס חמאה להבריש כל שלושה דפים להניח בתבנית תנור על נייר אפייה

  7. למלא פס מהמילוי ולגלגל לרולדה להניח בצד התבנית

  8. כך את יתר הדפים

  9. לחרוץ עם סכין מעויינים

  10. ולאפות 40-54 דקות לצבע זהוב

  11. סירפ-1 כוס סוכר

  12. חצי כוס מים

  13. 2 כפות סילאן

  14. להרתיח להנמיך להבה 10 דקות

  15. לצקת סירופ חם על הבקלוואה הקרה