תקציר המתכון: בצק מעולה וטעים מאד ממולא בתפו"א במנגולד וגבינה מתאים לארוחת בוקר נהדרת עם סלט ירקות
קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
אופן הכנת המילוי:
מקלפים את תפו"א חותכים לקוביות ומבשלים עד לריכוך, מסננים ומועכים לפירה. במחבת שמים שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שנהפך לשקוף, מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים, מוסיפים את הפירה ומערבבים, מוסיפים פלפל שחור, מלח ופפריקה מתוקה ומערבבים מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וממשיכים לערבב עד שכל החומרים מתאחדים מניחים בצד לקירור.
אופן הכנת מילוי המנגולד:
בקערה שמים בצל קצוץ ומלח ומערבבים, קוצצים את המנגולד ומוסיפים לבצל ומערבבים, מוסיפים את הגבינה הבולגרית מערבבים ומניחים בצד.
בקערה שמים קמח עושים גומה ומוסיפים לתוכו מלח מוסיפים מעט מים ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את כל המים ולשים לבצק אחיד. שמים את הבצק על משטח עבודה וממשיכים ללוש עוד כמה דקות עד שהבצק נהיה רך ונוח לעיבוד.
מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מחלקים ל-6 כדורים, יוצאים 12 כדורים.
מקמחים תבנית אפיה ומסדרים את הכדורים בתבנית ברווחים, מכסים בניילון נצמד ונותנים למנוחה למשך חצי שעה.
מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור לעיגול עגול ומניחים בצלחת שטוחה משמנים את העיגול בחמאה המעורבבת עם השמן. מרדדים עוד עיגול ומניחים על העיגול המשומן ומשמנים את העיגול הנוסף, כך עושים עם כל הכדורים. משמנים משטח עבודה ופותחים כל כדור עם ידיים משומנות לעלה דק ושקוף. מקפלים מעט מהבצק מכל צד מניחים מהמילוי של תפו"א בצורה נדיבה בקצה של הבצק ומגלגלים לנחש ארוך וסוגרים בצורת בייגלה. חצי מהבצק ממלאים במילוי של תפו"א וחלק ממלאים במילוי של מנגולד וגבינה בולגרית. את הבצק למילוי המנגולד פותחים למלבן דק ושקוף, מפזרים את המלית ומגלגלים לצורת רולדה ואת הרולדה מגלגלים לצורת שבלול. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפיה ומניחים את הבורקסים במרווחים מברישים בחלמון של ביצה מעורבב עם שמן.
אופים בחום של 180 מעלות בין 30-35 דקות או עד שהבורקסים מקבלים צבע זהוב חום יפה.
אוכלים עם סלט ירקות טרי. ונהנים מכל ביס