לןגן

מאפה שמרים במילוי תפו"א ופטריות

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 16/11/2018 | 14:05
מאפה שמרים במילוי תפו"א ופטריות

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

מילוי

אופן הכנה

  1. בקערה שמים ביצה, מים ושמרים יבשים ומטריפים במטרפה, מוסיפים מלח וסוכר וממשיכים לבחוש במטרפה, מוסיפים בהדרגה את הקמח עד לקבלת בצק.

  2. מניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.

  3. בסיר שמים את המחמאה הרכה עם השמן ומערבבים.

  4. לאחר שהבצק תפח משמנים את הידיים ושמים על משטח עבודה את הבצק ולשים את הבצק כמה דקות.

  5. מחלקים את הבצק ל-5 כדורים שווים. וכדור אחד יותר גדול משאר החלקים.

  6. פותחים מעט את הכדור ביד משומנת לעיגול ומניחים על צלחת שטוחה.

  7. משמנים את עיגול הבצק ומעל מניחים עוד עיגול בצק ומשמנים כך עושים את כל הכדורים למעט הכדור הגדול.

  8. את הכדור הגדול משמנים ופותחים לעיגול גדול משמנים את הבצק באמצע ומניחים עליו עיגול בצק משמנים את עיגול הבצק ושמים מעליו עוד עיגול בצק מעל מניחים מהמילוי ומסדרים אותו משמנים מעט ומניחים עליו עוד עיגול משמנים ומניחים מהמילוי על הבצק כך עושים שלוש פעמים.

  9. את העיגול הכדור מחלקים למשולשים, כל משולש מכסים את עיגול הבצק באמצע כך עושים עד שמסיימים את כל המשולשים ומחסה את כל הבצק הפנימי.

  10. מורחים בחלמון ומפזרים מעל קצח/ שומשום. אופים בחום של 180 מעלות עד שהמאפה מקבל צבע זהוב שחום