לןגן

טרט או פראז

מאת: Liz Torgman, פורסם: 15/11/2018 | 14:02
טרט או פראז

תקציר המתכון: פאי תותים עם קרם פטיסייאר והבצק שקדים משגע

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מכינים את הקרם ממיסים את הקורנפלור ב רבע כוס חלב קר

  2. בתוך קערה מוסיפים את החלמונים וטורפים

  3. מחממים על האש את החלב שנישאר עם הוניל והסוכר

  4. עד לבך רתיחה מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק תוך כדי ערבוב שליש מהחלב החם לחלמונים מעבירים את החלמונים

  5. לסיר החלב ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך בחישה מתמדת עד שהקרם סמיך מעבירים לקערה סוגרים עם ניילון נצמד שמים מקרר לשעה

  6. לבצק

  7. שמים במעבד מזון את הקמח השקדים סוכר ו חמאה

  8. מעבדים עד לפירורים מוסיפים את הבייצה ו חלמון ושמנת מעבדים עד לאיחוד הבצק

  9. מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעובי 5 מ"מ

  10. מקמחים את התבנית מניכים את הבצק לתבנית מהדקים את השוליים מאחסנים במקפיא 20 דקות לפחות מחממים תנור ל 180 מעלות מפרידים את התבנית ברדיד אלומיניום שמים מעל שעועית יבשה אופים 20 דקות

  11. מסירים את אלומיניום ואופים עוד 20 דקות עד שהבצק שלום

  12. מצננים מורכים מעל את הקרם ומסדרים תותים פרוסים בהצלחה ליז