תקציר המתכון: פאי תותים עם קרם פטיסייאר והבצק שקדים משגע
קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני
מכינים את הקרם ממיסים את הקורנפלור ב רבע כוס חלב קר
בתוך קערה מוסיפים את החלמונים וטורפים
מחממים על האש את החלב שנישאר עם הוניל והסוכר
עד לבך רתיחה מסירים מהאש ומוסיפים בזרם דק תוך כדי ערבוב שליש מהחלב החם לחלמונים מעבירים את החלמונים
לסיר החלב ממשיכים לבשל על אש קטנה תוך בחישה מתמדת עד שהקרם סמיך מעבירים לקערה סוגרים עם ניילון נצמד שמים מקרר לשעה
לבצק
שמים במעבד מזון את הקמח השקדים סוכר ו חמאה
מעבדים עד לפירורים מוסיפים את הבייצה ו חלמון ושמנת מעבדים עד לאיחוד הבצק
מקמחים משטח עבודה ומרדדים עליו את הבצק לעובי 5 מ"מ
מקמחים את התבנית מניכים את הבצק לתבנית מהדקים את השוליים מאחסנים במקפיא 20 דקות לפחות מחממים תנור ל 180 מעלות מפרידים את התבנית ברדיד אלומיניום שמים מעל שעועית יבשה אופים 20 דקות
מסירים את אלומיניום ואופים עוד 20 דקות עד שהבצק שלום
מצננים מורכים מעל את הקרם ומסדרים תותים פרוסים בהצלחה ליז