לןגן

קציצות דגים ברוטב מרוקאי חריף של סבתא לאה

מאת: לאה מאיר, פורסם: 15/11/2018 | 05:27
קציצות דגים ברוטב מרוקאי חריף של סבתא לאה

תקציר המתכון: ללקק ת'אצבעות, קציצות דגים ברוטב מרוקאי חריף הכי טעים שיש, בונוס גם רגישי הגלוטן יכולים להשתתף בחגיגה.

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לקציצות הדגים

לרוטב

אופן הכנה

  1. הכנת הקציצות...

  2. מנקים את נתחי הדג (נתחים טריים וקפואים ללא תוספת קרח), יוצקים מעליהם מיץ לימון סחוט טרי ומשהים כחצי שעה, לאחר חצי שעה סוחטים היטב היטב מהנוזלים

  3. מכניסים למעבד מזון וטוחנים בפולסים קצרים עם תפוח האדמה, הבצל, שיני השום, הכוסברה והפטרוזיליה

  4. מוסיפים את התבלינים, פירורי הלחם הביצים ומערבבים היטב לתערובת אחידה

  5. מכניסים למקרר לחצי שעה, שעה לפחות

  6. יוצרים קציצות בידיים משומנות (בערך 20 קציצות), מניחים על תבנית משומנת מעט

  7. הכנת הרוטב...

  8. בסיר רחב מאוד עם מכסה (סיר סוטאז') לפזר את הירקות (גמבה, גזר, פלפל מתוק, פלפל ירוק חריף, שיני שום השלמות, גרגירי חומוס) וחצי מחבילת הכוסברה הקצוצה

  9. לערבב היטב בקערה קטנה את המים הרותחים עם התבלינים, השמן ומיץ הלימון

  10. להוסיף מעל הירקות והכוסברה, מביאים לרתיחה, מורידים ללהבה בינונית נמוכה ומבשלים 15-20 דקות עד להסמכה

  11. מוסיפים את קציצות הדגים זו אחר זו לרוטב המבעבע, מטלטלים את הסיר בעדינות ימינה ושמאלה או בתנועות מעגליות כדי שקציצות הדגים יתכסו ברוטב באופן שווה, מביאים לרתיחה שוב, מורידים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים 15-20 דקות נוספות מפזרים את שאר הכוסברה מעל הדגים 5 דקות לפני שמכבים את האש ומגישים לצד חלה וזוללים

  12. טיפ...

  13. ניתן להשתמש בגרגירי חומוס מקופסת שימורים

  14. זהו מוכן! נסו כדאי, לאחר הרבה גרסאות וניסיונות, זהו הרוטב המרוקאי חריף הכי טעים שיש, מבטיחה לכם לאחר שטעמנו אני ומשפחתי המון גרסאות של רוטב מרוקאי חריף, זה לוקח בגדול

  15. בתיאבון! אז... כנסו למטבח וספרו איך היה