לןגן

לחמניות במילוי בשר

מאת: נדיה אביזוב גדלוב, פורסם: 14/11/2018 | 18:21
לחמניות במילוי בשר

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק

למילוי

ניתן לשדרג את המילוי עם

אופן הכנה

  1. מכל מרכיבי הבצק ללוש בצק רך ומעט דביק, ובסוף הלישה להוסיף מעט שמן וללוש כ 10 דק' להתפיח כשעה וללוש לישה נוספת עם מעט שמן לעוד התפחה של 40 דק' חושב מאד להקפיד על 2 התפחות. על משטח משומן לחלק לגודל הרצוי של לחמנייה לכסות בניילון שלא יתיבשו. אני חילקתי ל 18 לחמניות גדולות. לפתוח לעלה עם ידיים משומנות ולשים במרכז מהמילוי וליסגור לניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה להתפחה 30-40 דק' להבריש בביצה או להשפריץ מים ולפזר שומשום. לאפות בתנור שחומם מראש עד להזהבה. לצנן את הלחמניות על רשת ולכסות במגבת.

  2. *את המילוי להכין מראש ולקרר

  3. לטגן את הבצלים לתבל ולהוסיף את הבשר לפורר עם מזלג (אפשר להוסיף ירק קצוץ, צנוברים קלויים, פטריות פרוסות)